Vad behöver du?

Vad ska man tänka på när man ska skaffa nytt affärssystem?

Ett riktigt bra affärssystem kan göra stor skillnad i många företag, men att välja rätt affärssystem är inte alltid det lättaste, och ett felaktigt val av affärssystem kan både leda till extra kostnader och mängder med problem. Därför har vi här satt ihop en guide till saker man bör tänka på när man ska välja affärssystem, som vi hoppas ska göra det lättare för dig att hitta det rätta affärssystemet för just dig:

Välj inte ett för komplicerat affärssystem
Det finns nämligen affärssystem med massvis av olika funktioner, men varför betala för funktioner man ändå inte använder? Välj istället ett affärssystem som lämpar sig för just dina behov, med vare sig fler eller färre funktioner än så. Detta gör att affärssystemet i fråga inte blir för komplicerat eller dyrt för dig.

Titta på kostnaderna
Vissa leverantörer av affärssystem separerar nämligen varje kostnad för sig, och kan ha ett lågt grundpris, men tar höga avgifter om man t.ex. lägger till funktioner eller användare i efterhand. Det är därför otroligt viktigt att titta på helhetspriset av ett affärssystem, och säkerställa att man inte glömt någon kostnad innan man skaffar ett affärssystem.

Vilken säkerhet behöver du?
För vissa verksamheter är säkerheten viktigare än för andra, och givetvis ska alla affärssystem vara säkra, men vissa är ändå säkrare än andra, inget konstigt med det. Så för att förhindra att du väljer ett affärssystem som inte är säkert nog, fundera även på vilka säkerhetskrav du har, och anpassa sedan sökandet till detta.

Hurdan support behöver du?
Både hurdan support man kan få, när man kan få det samt kontaktvägar kan nämligen skilja sig åt mellan olika leverantörer av affärssystem. Och givetvis är det nästan alltid akut på något sätt när man väl behöver support, så då kan det vara väldigt jobbigt om man valt ett alternativ där supporten inte fungerar som man skulle vilja. Så titta även på supporten, redan från början, för att bli mer nöjd med ditt val av affärssystem!

Hur lär du dig affärssystemet ifråga?
Vissa leverantörer av affärssystem erbjuder nämligen riktigt bra kurser för att man ska lära sig affärssystemet de levererar, medan andra förutsätter att man ska kunna lära sig det med minimal upplärning och självstudier. Så fundera på om detta är realistiskt i ditt fall!

Finns det affärssystem som är anpassade för just din bransch?
I så fall kan dessa ofta vara värda att övervägas särskilt, eftersom det finns många fördelar med olika branschanpassade affärssystem. Dock finns det inte specifika affärssystem för alla branscher, så detta är inte något alla kan välja sitt affärssystem baserat på.
==============================================
Bokföringskurser – vilka alternativ har man att välja mellan om man vill lära sig bokföring?

Att kunna bokföring är viktigt för alla företagare, och dem som jobbar med bokföringsrelaterade frågor någonstans. Men hur lär man sig egentligen bokföring, med allt vad det innebär, på bästa sätt?

Svaret för många är olika bokföringskurser, där någon kunnig i bokföring berättar allt du behöver veta om detta. Du har under bokföringskurser förstås även möjligheten att ställa alla möjliga frågor du kan tänkas ha, gällande bokföring, och man lär sig hela flödet på ett mer ordnat och logiskt sätt än om man försöker lära sig bokföring på egen hand.

Var kan man då gå bokföringskurser?
Detta beror givetvis på var man bor, då utbudet av olika bokföringskurser är olika bra på olika orter. Har du ett Folkuniversitet eller en liknande kursanordnare på din ort, brukar detta dock vara ett riktigt bra val för bokföringskurser, då dessa är anpassade för att man ska kunna gå dem efter jobbet, på deltid, och även brukar vara rimligt prissatta.

Det anordnas även olika distanskurser i bokföring, via nätet, som kan vara ett bra alternativ för alla som inte vill behöva gå till en kurslokal med jämna mellanrum. Du kan enkelt hitta bokföringskurser som anordnas på distans med hjälp av olika sökmotorer. Sökmotorer hjälper dig även hitta bokföringskurser på din ort, om du hellre vill gå till en skola eller liknande.

Viktigt att tänka på när man ska boka bokföringskurser
Alla bokföringskurser är inte likadana, och just därför är det väldigt viktigt att läsa igenom kursbeskrivningen noga. Vad är det egentligen mer exakt som lärs ut på de bokföringskurser du är intresserad av, vad ingår i avgiften du betalar för dem, och så vidare. Även hur lång tid kursen tar brukar vara av intresse för många, så ta gärna en titt på detta också.

Boka aldrig en kurs av det här slaget hos en kursanordnare som du inte hittar några omdömen om (också lätt att göra med hjälp av sökmotorer), och se till att du alltid får reda på hela kostnaden för kursen innan bokning, för att undvika att du blir besviken på kursen i efterhand.