Nytt kassasystem

Ett bra kassasystem för dina betalningar

Ett bra kassasystem underlättar mycket i vardagen för den som säljer något. Men att välja rätt kassasystem är inte alltid det lättaste. Dock är det alltid en bra ide att lägga lite tid och möda på att hitta rätt kassasystem, eftersom man då slipper tänka på systemet allt för mycket i vardagen, och istället kan ägna sin tid och möda åt verksamheten och försäljningen.
Köp ett lagom avancerat kassasystem

Givetvis vill försäljare av kassasystem ofta sälja det mest omfattande systemet till dig, men det är inte alltid som detta är nödvändigt. I många verksamheter räcker det nämligen även med ett mindre komplicerat kassasystem, så spendera inte allt för mycket på detta, om det inte finns anledning att tro att verksamheten kommer att växa väldigt mycket framöver.

Välj ett certifierat kassasystem

Då kan du nämligen känna dig säker på att alla funktioner som du måste ha enligt lagar och regler finns med. Visserligen finns det även enklare, ocertifierade kassasystem att välja på, men väljer man ett sådant kan man inte vara säker på att någon viktig funktion inte saknas, så detta är inte att rekommendera. De flesta seriösa återförsäljare och uthyrare av kassasystem i Sverige idag säljer endast certifierade kassasystem, men känner du dig det minsta osäker gällande detta, kan du alltid fråga hur det egentligen ligger till med detta, för säkerhets skull.

Fundera på om du vill ha ett PC-baserat system eller inte

Kassasystem kan nämligen delas in i två grupper: De PC-baserade, som ofta är mer avancerade, men bygger på PC-teknik, vilket gör att driftsuppehåll kan inträffa t.ex. om man har problem med strömmen, samt de icke PC-baserade, som inte behöver lika mycket funktioner för att fungera, och är enklare utformade. Var och en bör avgöra själv vad man egentligen föredrar när det gäller detta.

Se till så att alla funktioner du behöver finns med

Detta kan låta självklart, men ibland hör man talas om fall där man valt ett kassasystem utan att se över funktionerna som medföljer så noga. Detta är ett misstag, så bekanta dig med alla funktioner som du kommer att ha ordentligt, för att se att de är tillräckliga för dig.

Prisjämför

Visserligen finns det en del skillnader mellan de olika kassasystem som man får av olika leverantörer, men det finns också stora likheter dem emellan. Därför är det ingen dum ide att göra en prisjämförelse för att se var man kan komma över det billigaste möjliga kassasystemet också. Detta gör du enklast genom att gå in på olika leverantörers hemsidor, då vissa av dem skriver ut sina priser där, eller genom att kontakta leverantörerna och begära en offert.