Fakturaprogram

Som företagare lägger man förstås en hel del tid på att skicka fakturor och att göra detta på ett så professionellt sätt som möjligt är viktigt eftersom det ger en bra bild av verksamheten. Dessutom underlättar det förstås mycket i praktiken om det går så lätt och smidigt som möjligt att fakturera samt redovisa fakturorna.
Att satsa på att få faktureringen att fungera så bra som möjligt är därför att rekommendera för alla typer av företag. Detta kan göra att intäkterna ökar samt att man håller koll på dem bättre när betalningarna kommer in.

Ett av de bästa sätten att göra faktureringen så enkel som möjligt är att skaffa ett fakturaprogram. De hjälper dig skapa snygga, professionella fakturor, men även uppfylla alla krav som ställs på fakturor, gällande moms och liknande. Många fakturaprogram gör det även enklare att skapa olika typer av rapporter efteråt vilka kan underlätta den löpande redovisningen.

Varför skaffa bokföringsprogram istället för att anlita en revisor

Länge användes revisorer för att utföra samma typ av jobb som ett fakturaprogram kan göra åt dig idag. Att anlita en revisor kostar väldigt mycket och onödiga kostnader är förstås något de allra flesta företagare vill undvika. Därför väljer allt fler att istället skaffa ett riktigt bra fakturaprogram istället.

Fakturaprogram har även den fördelen att man ofta kan få support om något skulle krångla eftersom de som tillhandahåller dessa program ofta erbjuder en mycket omfattande kundsupport. Detta kan vara till stor hjälp speciellt för småföretagare, som kanske annars inte har någon att fråga kring detta.

Väljer man att skaffa ett fakturaprogram online finns det ofta även funktioner för e-faktura vilket gör att man även kan skicka elektroniska fakturor till sina kunder om man vill. Detta uppskattas ofta väldigt mycket av kunderna eftersom allt fler idag uteslutande betalar sina fakturor online.

Vad ska man då tänka på när man väljer ett fakturaprogram

För det första bör man veta att det finns både gratis fakturaprogram samt kostnadsbelagda fakturaprogram att välja mellan. Om man inte har så stora krav på det fakturaprogram som används kan en gratisvariant räcka bra. Om du har mycket specifika önskemål kring något som gäller programmet är en kostnadsbelagd variant ofta ett bättre val. Så i så fall bör du vara beredd på att få betala lite för programmet. Detta behöver dock inte bli så dyrt. Idag finns det nämligen även många väldigt prisvärda varianter att välja mellan.

Något som många brukar efterfråga när det gäller fakturaprogram är att man vill kunna utforma vissa delar av fakturorna själv t.ex. kunna lägga till ett meddelande, en logga eller liknande. Om detta är viktigt för dig, bör du alltid kolla upp hur stora möjligheter till ändringar du har i det fakturaprogram som du överväger att skaffa. Det kan nämligen skilja sig åt mellan de olika programmen.

Kolla även upp hur bra support du får när du skaffar respektive fakturaprogram, när kundtjänsten har öppet, samt vilka kontaktvägar du har till dem. Även när det gäller detta finns det nämligen en hel del skillnader olika företag emellan.