Bokföringsprogram aktiebolag

Alla företagare måste förstås ägna sig åt bokföring, men när det gäller aktiebolag är kraven på den bokföring som måste uppvisas högre. Detta gör att man när man väljer bokföringsprogram aktiebolag, måste man vara mer kräsen än andra företagare. De enklaste bokföringsprogrammen är nämligen inte alltid tillräckliga för ett aktiebolag.
Som inköpare av bokföringsprogram aktiebolag bör du därför alltid sätta dig och gå igenom alla dina behov, och sedan försöka hitta ett bokföringsprogram som kan uppfylla alla dessa krav. Det finns dock flera bokföringsprogram på marknaden som passar även för aktiebolag. Några sådana är bland annat:

Iordning

Som är otroligt lätt att använda. Saknar dock vissa funktioner, som framför allt större aktiebolag kan behöva, som t.ex. leverantörsfakturor. Så väljer man detta bokföringsprogram aktiebolag, är det möjligt att man kan behöva komplettera med ett annat program för vissa av funktionera.

Stelvios

Stelvios olika program har flera olika bokföringsprogram som kan passa för aktiebolag. Priset på bokföringsprogrammet beror på hur många funktioner du behöver.

Montanias

Montanias program har otroligt många funktioner men som också är lite dyrare än konkurrenternas bokföringsprogram för aktiebolag. Har dock ett mycket bra användargränssnitt vilket gör det mycket lätt att använda.

Corbis

Corbis bokföringsprogram som också har många funktioner och passar små och mellanstora aktiebolag jättebra.

Fördelar med webbaserade bokföringsprogram för aktiebolag

Idag blir webbaserade bokföringsprogram allt mer populära då dessa program ofta är billigare än vanliga mer traditionella bokföringsprogram. De har även den fördelen att man slipper oroa sig för backup och liknande, samt att man ofta har tillgång till mycket omfattande kundsupport.

Dessutom går det när man väljer ett webbaserat bokföringsprogram för aktiebolag att lägga till och ta bort funktioner hur man vill, vilket är praktiskt då man ofta endast betalar för de funktioner som man faktiskt använder. Vi rekommenderar därför alla som ska skaffa ett nytt bokföringsprogram aktiebolag att åtminstone överväga de webbaserade varianterna.